Fülöp herceg a dráma ellenére “rendkívüli szeretettel gondolt” unokájára, Harry hercegre

0
Harry herceg és Meghan Markle
Harry herceg és Meghan Markle

Egy igazi kötelék. Bár Harry herceg kapcsolata a családjával az utóbbi időben feszült volt, nagyapja, Fülöp herceg nagyon szerette őt.

“[Philip] és Harry nagyon szoros kapcsolatban voltak” – derül ki a Us Weekly legújabb számából. “Bár lehet, hogy nem tudtak kommunikálni élete utolsó évében, Fülöp rendkívül szeretettel gondolt az unokájára, és fordítva.”

Edinburgh hercege április 9-én, pénteken hunyt el 99 éves korában. Nagyapja halála után a 36 éves Harry Angliába repült, hogy részt vegyen a temetésen, amelyre április 17-én, szombaton kerül sor. Sussex hercege azóta nem jött vissza az Egyesült Királyságba, hogy feleségével, Meghan Markle-lel 23 hónapos fiukkal, Archie-val Amerikába költöztek, miután 2020-ban visszaléptek királyi feladataiktól.

A 39 éves egykori színésznő jelenleg a pár második gyermekével, egy kislánnyal várandós, aki Fülöp 11. dédunokája lesz. Az orvos utasítására Meghan nem csatlakozott a férjéhez a óceán túloldalára tett utazásán.

Nem sokkal azután, hogy az év elején véglegesítették a királyi feladatoktól való távolmaradásukat, Meghan és Harry leültek egy interjúra a CBS-en, amelyet március 7-én sugároztak. Az interjú során arról beszéltek, hogy egyenlőtlen bánásmódban részesültek a királyi családnál. A Buckingham-palota napokkal később reagált a vádakra.

“Az egész család szomorúan fogadja, milyen nagy kihívást jelentett az elmúlt néhány év Harry és Meghan számára”

“Harry, Meghan és Archie mindig is nagyon szeretett családtagok lesznek.”

olvasható a március 9-én kiadott közleményben

Nagyapja halála után egy másik forrás szerint, Harry szomorú volt, hogy nem volt ott Fülöp utolsó napjaiban.

“Harry bűnösnek érzi magát, amiért nem volt ott, hogy személyesen mondjon búcsút Fülöp hercegnek”

mondta a bennfentes

Miután megtudta Fülöp halálának hírét, Sussex hercege és hercegnéje egy rövid tisztelgést tett közzé az Archewell jótékonysági szervezet honlapján.

Columbo felesége gyönyörű menyasszony volt: Peter Falk ritkán látott esküvői fotói

0
Une femme sous influence (A WOMAN UNDER THE INFLUENCE) de JohnCassavetes avec Gena Rowlands et Peter Falk 1974, Image: 167063267, License: Rights-managed, Restrictions: Utilisation exclusivement editoriale. Droits additionnels requis pour utilisation commerciale ou promotionnelle, y compris couvertures de livres. RDA ne garantit pas les droits a l'image de la personne representee. L'image ne doit pas etre modifiee., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Rue des Archives

A világ egyik leghíresebb karakterét, Columbót Peter Falk személyesítette meg. Bár a legendás karakter feleségének kilétére sosem derült fény a történetben, attól függetlenül Falk igazi kedvese, Shera Danese a sorozat több részében is szerepelt.

Peter Falk és felesége

Mielőtt a színész megismerte volna Sherát, Alyce Mayo férje volt, vele végül 16 év után, 1976-ban vált el. Ugyanebben az évben szeretett bele második feleségébe, akivel 1977-ben kötötte össze életét. Shera a nagy napján álomszép menyasszony volt. Igaz, a házasságuk ideje alatt voltak mélypontok, kétszer majdnem elváltak, mert sok mindenben nem értettek egyet, de végül mindig visszataláltak egymáshoz. Az Alzheimer-kórban szenvedő színész mellett végig kitartott a színésznő, végül Falk 2011 júniusában hunyta le örökre a szemeit, 34 évig voltak házasok.

6 hatékony tipp a nyakfájdalom enyhítésére: az sem mindegy, mennyi vizet iszol

0

A nyakfájás nem csak azoknál gyakori, akik foglalkozásukból eredően sokat terhelik, esetenként túlterhelik a vállövet, vagyis például a számítógépes munkát végzőknél, a kozmetikusoknál, fodrászoknál. Számos más hajlamosító tényező ismert az alvástól a hideghatáson át természetesen a mozgásszervi betegségekig.

Csökkenő szag- és ízérzékelés, viszkető bőr: a cinkhiány 10 tünete

0

A cink a szervezet számára különösen fontos nyomelem. Elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez, a különböző anyagcsere-folyamatokhoz, függ tőle a sejtek épsége, és közvetetten részt vesz a vércukorszint szabályozásában is.

Ezen a 10 helyen élnek a legtovább az emberek: vajon mi lehet a titkuk?

0

Kevés meghatározóbb dolog van annál, hogy az ember a világ mely pontjára születik, és ez a globalizációnak köszönhetően minden eddiginél látványosabb. Aki utazik, vagy nemzetközi híreket olvas, lépten-nyomon különböző összehasonlításokba botlik, és saját maga is hol tudatosan, hol önkéntelenül, de összeméri a látottakat, olvasottakat.

Horváth Éva szőke fürtös kisfia 3 éves – Kristóf olyan, mint egy földre szállt angyal

0

Horváth Éva 2017. május 7-én élete egyik legszebb anyák napját ünnepelhette, hiszen épp aznap adott életet kisfiának, Kristófnak. Bár a modell akkor mindössze csak a pici lábáról mutatott egy tündéri fotót, a későbbiekben már nem rejtegette arcát a követői előtt. 

Baby Gabi megmutatta ritkán látott ikerfiait: Bence és Botond már óvodába járnak

0

Baby Gabi élete az elmúlt esztendőkben jócskán megváltozott: a mikrofont kisautókra, zsírkrétákra és gyurmára cserélte. Ugyan a zene még mindig jelen van a hétköznapjaiban, a legtöbb idejét négyéves ikerfiainak, Bencének és Botondnak szenteli.

A magyar szépségkirálynő 8 hónapig titkolta terhességét – Magony Szilvi első gyermekét várja

0

Magony Szilvia nevét akkor ismerte meg a széles nagyközönség, amikor 2000-ben a 175. füredi Anna-bál szépévé választották, két héttel később pedig elnyerte a Miss Balaton címet. 2014 óta oszlopos tagja a Miss Balaton szépségverseny felkészítő trénereinek.

Előregyártott menü, amivel tartós a fogyás: 1200 kalóriás étrend egész hétre

0

Ha az ember fogyni szeretne, kalóriadeficitet kell teremtenie, vagyis kevesebb kalóriát kell bevinnie a szervezetébe, mint amennyit a nap folyamán elhasznál. Az így a keletkező energiahiányt a szervezet a zsírpárnákból fedezi, hiszen ezzel tudja helyettesíteni a glükózt, a sejtek legfőbb energiaforrását.

Egy átlagos testtömegű felnőtt napi kalóriaigénye napi 2000 kalória, ám ha súlyfelesleggel rendelkezik, ez sokkal több is lehet. 500, de maximum 1000 kalóriával kevesebbet kell bevinni ételekkel, mint amennyire a szervezetnek szüksége lenne a szinten tartáshoz, így érhető el az egészséges és fokozatos heti fél vagy egy kiló fogyás.Ide kattintva kiszámolhatod, napi mennyi kalóriát kell bevinned a testsúlyod és a magasságod függvényében. 

Hogyan kezdj neki a fogyókúrának?

Az előre megírt menüsorral a hét minden napjára találsz alternatívát. Amennyiben nem szeretnéd hétköznapra hagyni a bevásárlást, hétvégén is átgondolhatod az étrendet és megveheted a hozzávalókat, hogy ezzel is időt és energiát spórolj meg. A reggelit érdemes mindennap frissen elkészíteni, az ebédet pedig előző este is megfőzheted magadnak. 

Ha egy anya egyedül vállal gyereket: kiszámoltuk, milyen lehetőségei vannak

0

Anyának lenni nem a legkönnyebb feladat, egyedülálló szülőnek lenni pedig még ennél is sokkal nehezebb. Két ember helyett nap mint nap helytállni, családfenntartónak, dolgozó nőnek és anyának lenni, miközben nincs senki a közelben, akinek a vállán néha kisírhatná magát. Egyedül marad a felmerülő problémákkal, az esetleges nevelési kudarcokkal, az anyagi kiszolgáltatottsággal és a tehetetlenség érzésével, hogy mindent megtesz, mégsem tud mindig egy fenékkel két – vagy még több – lovat megülni, több szerepben helytállni.

Egyedülálló anya az, aki elvált, akit elhagytak, akinek elhunyt a párja, aki eddig nem talált megfelelő párt a gyerekvállaláshoz, és inkább egyedül vág bele. Egyedülálló anya lehet egy olyan nő, akinek sikerült kilépnie egy hosszú, bántalmazó kapcsolatból, aki napról napra azon dolgozik, hogy nyugodt, szeretetteljes környezetet tudjon gyermekének biztosítani, apakép nélkül. Ugyanakkor a pénzügyi ellehetetlenülés és a társadalmi kirekesztettség fokozottan fenyegeti őket, ők a leginkább védelemre szoruló egyszülős családok, akiknek sok pozitív támogatásra lenne szükségük ahhoz, hogy lelkileg, fizikailag és anyagilag is helyrerázódjanak. 

Mennyibe kerül, ha egy anya egyedül neveli gyermekét?

2018-as statisztikák szerint majd 400 ezer azoknak az egyedülálló nőknek a száma, akik egy vagy két gyermeket nevelnek. 294 ezer nő él egy gyermekkel, 105 ezer kettővel, és több mint 30 ezren három vagy annál több gyermeket nevelnek egyedül – derül ki a penzcentrum.hu cikkéből. Az alábbiakban sorra vesszük, milyen anyagi körülmények várnak egy édesanyára, aki bármilyen oknál fogva egyedül neveli gyermekét.

KSH adatai alapján 2020. január és október közötti időszakban a bruttó átlagkereset 395 300, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 262 900 forintot ért el. Ez a szám azonban picit csalóka, hiszen az átlag, mint statisztikai fogalom ebben az esetben azt jelenti, hogy a nettó béreket összeadják, majd ezt elosztják a fizetésben részesülők számával. Ebbe beletartoznak ugyanúgy a minibálbérrel vagy részmunkaidővel rendelkezők, mint a magasabb beosztású, ezáltal magasabb fizetésű munkavállalók.

Kiadások

Tegyük fel a fentiek miatt, hogy az egyedülálló édesanya havi nettó átlagkeresete 200 ezer forint, amiből apránként az előző évekből félre tudott tenni. Maga a terhesség és a szülés nagyjából félmillió forintba kerül, és akkor még nem vettük sorra a babakelengye-listát. Az édesanyának szüksége lesz kiságyra, babakocsira, alapvető babaholmikra, amelyeket, ha használtan is szerez be, az összeg alsó hangon 200-300 ezer forintjába is kerülhet egy gyermek esetén, tehát közel egymillió forintnál járunk.

Egy tipikus, harmincas évek elején járó fiatalnak családi segítség nélkül aligha jön össze egy tehermentes lakásra való. Amennyiben mégis saját ingatlanra tesz szert, valószínűleg fizeti a havi törlesztőrészletet, amelynek összege persze attól függ, milyen konstrukciót választ, már ha sikerül egyáltalán annyi hitelt felvennie, hogy abból lakást tudjon venni. Amennyiben nincs rá lehetősége, hogy egyedül vásároljon ingatlant, talán visszaköltözik a szüleihez a gyerekekkel, így jó esetben csak a rezsibe kell beszállnia havi pár tízezer forinttal. Harmadik lehetőségként albérletbe megy, ami egy 24 négyzetméteres garzon esetén is havi 120 ezer forint körüli összeg. Ehhez, ha hozzászámoljuk az étkezést, a bevásárlásokat, gyógyszereket, ruházkodást, a pelenkát, tápszert vagy bébiételt, sajnos szinte semmi pénze nem marad a hónap végére. Ugyanakkor az egyéb bevételekkel még nem számoltunk.