Előkészítés

5perc

Főzés

0perc

Sütés

15perc

Összesen

20perc

Ezt a fánkot édesszájúaknak ajánlom, legyen szó a hétköznapokról, hétvégéről, de az ünnepi asztalon is méltó helye van.

Hozzávalók

1
kávéskanál
2.5
dkg
Élesztő
3
dl
Tej
4
evőkanál
Cukor
2
evőkanál
Porcukor

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral.
  2. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojássárgáját.
  3. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. Lisztezett felületen 1,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű, lisztezett pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  5. A korongok közepébe hüvelykujjal lyukat nyomunk úgy, hogy a tészta ne szakadjon át.
  6. Egy magasabb falú edényben felforrósítjuk az olajat. Addig is kel még a tészta.
  7. Közepes lángon, többször megforgatva karamellbarnára sütjük mindkét oldalukat. Vigyázzunk, mert hamar sül.
  8. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
  9. Porcukorral meghintve, bármilyen ízesítésű lekvárral kínáljuk.

Adatok

Elkészítési idő
Nehézség
Árkategória
Kategória
Konyha
Cukorot tartalmaz
Cukrot tartalmaz
Laktózt tartalmaz
Laktózt tartalmaz
Glutént tartalmaz
Glutént tartalmaz
Tojást tartalmaz
Tojást tartalmaz
Tejet tartalmaz
Tejet tartalmaz
Nem Ovo vegetáriánus
Nem Ovo vegetáriánus
Nem Lakto vegetáriánus
Nem Lakto vegetáriánus
Nem vegán
Nem vegán

Hozzászólás a cikkhez

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét