Előkészítés
5perc
Főzés
0perc
Sütés
15perc
Összesen
20perc
Ezt a fánkot édesszájúaknak ajánlom, legyen szó a hétköznapokról, hétvégéről, de az ünnepi asztalon is méltó helye van.
Hozzávalók
Elkészítés
- Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral.
- A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojássárgáját.
- Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
- Lisztezett felületen 1,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű, lisztezett pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
- A korongok közepébe hüvelykujjal lyukat nyomunk úgy, hogy a tészta ne szakadjon át.
- Egy magasabb falú edényben felforrósítjuk az olajat. Addig is kel még a tészta.
- Közepes lángon, többször megforgatva karamellbarnára sütjük mindkét oldalukat. Vigyázzunk, mert hamar sül.
- Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
- Porcukorral meghintve, bármilyen ízesítésű lekvárral kínáljuk.
Adatok
Elkészítési idő
Nehézség
Árkategória
Konyha
Cukrot tartalmaz
Laktózt tartalmaz
Glutént tartalmaz
Tojást tartalmaz
Tejet tartalmaz
Nem Ovo vegetáriánus
Nem Lakto vegetáriánus
Nem vegán