Kelkáposzta-főzelék

Előkészítés

15perc

Főzés

30perc

Sütés

2perc

Összesen

47perc

Hazánkban talán az egyik legnépszerűbb főzeléknek számít, talán az egyszerűsége és egyidőben tartalmassága, ami népszerűvé teszi a káposzta-főzeléket.

Hozzávalók

A főzelékhez

1
kg
Kelkáposzta
(tisztított mennyiség)
600
g
Burgonya
(tisztított mennyiség)
1
evőkanál
Majoranna
(csapott)
4
gerezd
Fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint
Bors

A rántáshoz

1
evőkanál
(púpos)
Mangalica zsír
(vagy 3 evőkanál olaj)
2
evőkanál
Finomliszt
2
evőkanál
Fűszerpaprika
(csapott)

Elkészítés

A főzelékhez

  1. A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk.
  2. A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk.
  3. A káposztát egy nagy fazékba tesszük, felöntjük 1,7 l vízzel, lefedjük, néha megkeverjük, majd ha felforrt, beletesszük a burgonyát, fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, köménnyel. Lefedve, 20 percig főzzük.
  4. A zsírból, lisztből és a pirospaprikából elkészítjük a rántást, a főzelékhez keverjük. Az áttört vagy reszelt fokhagymát is beletesszük.
  5. Fedő nélkül 10 perc alatt készre főzzük.

Adatok

Elkészítési idő
Nehézség
Árkategória
Kategória
Konyha
Glutént tartalmaz
Glutént tartalmaz
Nem Ovo vegetáriánus
Nem Ovo vegetáriánus
Nem Lakto vegetáriánus
Nem Lakto vegetáriánus

Hozzászólás a cikkhez

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét