Szaftos brassói aprópecsenye

Előkészítés

25perc

Főzés

90perc

Sütés

0perc

Összesen

115perc

Hozzávalók

5
gerezd
Fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint
Bors
1
evőkanál
Fűszerpaprika
0.5
db
közepes méretű
Hegyes erős paprika
2
db
közepes méretű
Paradicsom
10
dkg
Bacon

Elkészítés

  1. A húst felkockázzuk, a kétfajta szalonnát szintén.
  2. A szalonnát zsírjára pirítjuk, a pörcöket kivesszük a serpenyőből, és a visszamaradt zsíron nagy lángon kicsit megpirítjuk a húskockákat. Ha már kis színt kaptak, akkor hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, majd mehet hozzá a kis kockára vágott paradicsom és felkarikázott paprika.
  3. Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, és kis lángon, lefedve, időnként megkavarva kb. 90 percig főzzük. Ha szükséges lenne, időnként önthetünk alá egy pici vizet, de ne sokat, mert a sűrű szaft a lényeg.
  4. Mikor már majdnem készen van, forró olajban kisütjük a kis kockára vágott krumplikat, majd szűrőpapírra szedjük.
  5. Ha a hús megpuhult, visszaöntjük az edénybe a szalonnapörcöket, hozzáadjuk a forró krumplit, összekeverjük, és azonnal tálaljuk.

Adatok

Elkészítési idő
Nehézség
Árkategória
Konyha

Hozzászólás a cikkhez

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét