Előkészítés
25perc
Főzés
90perc
Sütés
0perc
Összesen
115perc
Hozzávalók
ízlés szerint
ízlés szerint
Elkészítés
- A húst felkockázzuk, a kétfajta szalonnát szintén.
- A szalonnát zsírjára pirítjuk, a pörcöket kivesszük a serpenyőből, és a visszamaradt zsíron nagy lángon kicsit megpirítjuk a húskockákat. Ha már kis színt kaptak, akkor hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, majd mehet hozzá a kis kockára vágott paradicsom és felkarikázott paprika.
- Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, és kis lángon, lefedve, időnként megkavarva kb. 90 percig főzzük. Ha szükséges lenne, időnként önthetünk alá egy pici vizet, de ne sokat, mert a sűrű szaft a lényeg.
- Mikor már majdnem készen van, forró olajban kisütjük a kis kockára vágott krumplikat, majd szűrőpapírra szedjük.
- Ha a hús megpuhult, visszaöntjük az edénybe a szalonnapörcöket, hozzáadjuk a forró krumplit, összekeverjük, és azonnal tálaljuk.
Adatok
Elkészítési idő
Nehézség
Árkategória
Kategória
Konyha
Nem Ovo vegetáriánus
Nem Lakto vegetáriánus