Zöldborsófőzelék

Előkészítés

5perc

Főzés

20perc

Sütés

0perc

Összesen

25perc

A zöldborsófőzelék nagyon sokunk kedvece. Én így készítem, mi így nagyon szeretjük. Rendkívül gyorsan elkészül, és a finomsága mellett ez az előnye nem törpülhet el :-)) Szerintem ez az elkészítési mód egy klasszikusnak mondható, a sok közül.

Hozzávalók

500
g
Zöldborsó
(zsenge, 1 kg friss borsó kifejtve)
3
evőkanál
Olívaolaj
3
evőkanál
Finomliszt
2
kávéskanál
Fűszerpaprika
150
ml
Tej
0.5
csokor
Petrezselyem
3
csipet

Elkészítés

  1. A borsót az olajon megpároljuk, rászórjuk a finomra vágott petrezselymet és sóval ízesítjük.
  2. Lehintjük liszttel és pirospaprikával, összeforgatjuk, majd felöntjük tejjel (körülbelüli mennyiséget adtam meg hozzá, attól függően, ki mennyire hígan vagy sűrűn szereti). Néha megkeverve, pár perc alatt összemelegítjük.

Adatok

Elkészítési idő
Nehézség
Árkategória
Kategória
Konyha
Cukorot tartalmaz
Cukrot tartalmaz
Laktózt tartalmaz
Laktózt tartalmaz
Glutént tartalmaz
Glutént tartalmaz
Tejet tartalmaz
Tejet tartalmaz
Nem Ovo vegetáriánus
Nem Ovo vegetáriánus
Nem vegán
Nem vegán

Hozzászólás a cikkhez

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét