A Lauber Dezső Sportcsarnok Pécs sportjának egyik központi színhelye, hiszen a sportcsarnok ad otthont az ország legeredményesebb vidéki női kosárlabdacsapatának, a magyar női első osztályban szereplő Pécs 2010-nek. A hölgyek mellett a szintén a legmagasabb osztályban szereplő férfi kosárlabdacsapat, a PVSK-Pannonpower és az NB I-es kézilabdacsapat, a TM-Line-PTE-PVSE is a pécsi sportcsarnokban rendezi a hazai mérkőzéseit.

A sport mellett egyéb nagyszabású rendezvényeket is tartanak az épületben. Demjén Ferenc hosszú évek óta rengeteg rajongó előtt Pécsett mutatja be decemberében legújabb számait, de a sportcsarnokban olyan neves előadók, mint a Neoton, a Republic vagy Ákos, és több tehetségkutató műsor szereplői is koncerteztek már. Emellett itt tartott előadást 2008-ban Ole Nydahl buddhista láma is.

A csarnok előtt áll a hatvanhétszeres magyar válogatott kosárlabdázó, Horváth Judit emlékére 2004-ben állított szobor, amelyet a Kosárlabdázónő névre kereszteltek.

1873 óta volt ugyan Pécsett egy kis méretű sportcsarnok, de egy új létesítmény gondolata már az 1960-as években megfogant. Az új épületet végül 1976-ban adták át, a csarnok új nevét 1997 óta viseli.

Elérhetőségek

Cím:

Pécs, Veress Endre u. 10, 7623 Magyarország
Megközelíthetőség:

4-es, 20-as és 20A buszokkal (Sportcsarnok megálló), illetve 1-es, 55-ös és 55Y járatokkal (PÉTÁV megálló).

Iroda

Telefon:(72) 312-111
Fax:(72) 315-285

Parkolás

Parkoló címe:

Pécs, Veress Endre u. 10, 7623 Magyarország

Adatok

Kategória
Város
SZÉP kártya
Parkolás
Wi-Fi
Légkondícionálás
Kisállat
Beszélt nyelv

Hozzászólás a cikkhez

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét